Cizrnový „popcorn“

Někdy má člověk chuť na trochu toho slaného, návykového křupání. Ovšem po přečtení složení většiny brambůrků, tyčinek a křupek se naskýtá otázka, jestli vám to skutečně stojí zato.

Tento recept je naprosto jednoduchý a fantastický. Cítíte chuť popcornu a barbecue, ale přitom to, co je vám právě servírováno, je cizrna plná proteinů.

cizrna

Ingredience:

100 g sušené cizrny

Pár lžic olivového oleje

1 lžička sušené červené papriky

½ lžičky sušené uzené papriky

½ lžičky drceného kmínu

1 lžička soli

¼ lžičky chilli

¼ lžičky tymiánu

½ lžičky sušené cibule a česneku

¼ lžičky pepře

Postup:

Cizrnu dejte na noc namočit a poté uvařte doměkka. Já použila naklíčenou cizrnu, kterou už není potřeba dále vařit.

Následně ji obalte v několika lžících olivového oleje a dejte na pečicí papír. Pečte necelou hodinu při 180 °C.

Koření míchejte v misce. Cizrnu vyndejte z trouby a posypte ji směsí. Dobře ji poobracejte vařečkou, aby se v koření obalila. Následně dejte péct ještě deset minut, poté vytáhněte a už si jen užívejte zdravý „popcorn“.

Můžete vyzkoušet i jiné směsi koření, například provensálské bylinky, které jsou s cizrnou taktéž vynikající.

Autor: Katka Špačková

Translate »
Přejít nahoru