Někdy má člověk chuť na trochu toho slaného, návykového křupání. Ovšem po přečtení složení většiny brambůrků, tyčinek a křupek se naskýtá otázka, jestli vám to skutečně stojí zato.
Tento recept je naprosto jednoduchý a fantastický. Cítíte chuť popcornu a barbecue, ale přitom to, co je vám právě servírováno, je cizrna plná proteinů.
Ingredience:
100 g sušené cizrny
Pár lžic olivového oleje
1 lžička sušené červené papriky
½ lžičky sušené uzené papriky
½ lžičky drceného kmínu
1 lžička soli
¼ lžičky chilli
¼ lžičky tymiánu
½ lžičky sušené cibule a česneku
¼ lžičky pepře
Postup:
Cizrnu dejte na noc namočit a poté uvařte doměkka. Já použila naklíčenou cizrnu, kterou už není potřeba dále vařit.
Následně ji obalte v několika lžících olivového oleje a dejte na pečicí papír. Pečte necelou hodinu při 180 °C.
Koření míchejte v misce. Cizrnu vyndejte z trouby a posypte ji směsí. Dobře ji poobracejte vařečkou, aby se v koření obalila. Následně dejte péct ještě deset minut, poté vytáhněte a už si jen užívejte zdravý „popcorn“.
Můžete vyzkoušet i jiné směsi koření, například provensálské bylinky, které jsou s cizrnou taktéž vynikající.
Autor: Katka Špačková