Dýňové lívance

 Taky jste se dnes ráno probudili do sněhu? Sotva jsem vstala, řekla jsem si, že dnes to chce opravdu řádně prohřát kořením. Zázvor, skořice, hřebíček… A trochu té sladké chuti by taky neuškodilo.

Takže nastal čas opět vytáhnout dýni.

p1030944

Ingredience (asi na 10 lívanců):

100 g hladké špaldové mouky

130 g dýňového pyré

½ hrnku rostlinného mléka

3 lžíce rostlinného sirupu

¼ lžičky sody

Špetka soli

¼ lžičky skořice

Špetka zázvoru a mletého hřebíčku

p1030958

Postup:

Pokud nemáte doma zásobu předem uvařeného dýňového pyré, vytvoříte ho jednoduše tak, že syrovou dýni nakrájíte na kostičky a dáte asi na patnáct minut do vroucí vody, dokud nezměkne. Poté ji rozmixujte na hladkou kaši.

Vychladlé pyré smíchejte s rostlinným mlékem (já použila napůl kokosové, napůl rýžové) a postupně metličkou vmíchejte zbylé suroviny. Těsto nalijte do pánve na lívance nebo do pánve s nepřilnavým dnem a opečte buď na sucho nebo na troše rostlinného oleje.

Ačkoliv si taková úprava říká o javorový sirup, já použila borůvkovou marmeládu. Protože opravdu dobrá domácí z lesních borůvek je něco naprosto dokonalého…

 

Autor: Kačka Špačková

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »
Přejít nahoru