Tofu puding – pětiminutová snídaně bez vaření

Taky máte rádi ovesnou kaši, vločky s jogurtem, pudingy a jiné sladké varianty zdravější snídaně? Je to perfektní způsob, jak na dopoledne doplnit energii – bohužel často poněkud pracný, pokud nechcete sáhnout po instantních výrobcích.

Jestli tedy nejste časné ranní ptáče, nejspíš nemáte náladu hned po ránu stoupnout ke sporáku a dvacet minut tvořit obilnou kaši. Já taky ne. Proto si snídani ráda připravím už večer, aby na mě čekala už hotová – no a ani večer se kvůli jídlu nehodlám předřít.

Tento snadný recept vám zabere pět minut i s chystáním a úklidem. Vážně. Stačí vám k tomu obyčejné ovesné vločky (s lepkem či bez), tofu natural, rostlinné mléko a sirup a nějaký běžný mixér, klidně tyčový. Troubu ani vařič vůbec nezapnete a přesto vám vznikne krásně tuhý puding, který drží tvar a to díky ovesným vločkám, které přes noc nasají tekutinu. Nahoře vám zůstane krásně našlehaná krémová pěna, kterou vyzdvihnete už jen trochou čerstvého ovoce.

Navíc se vše dá vytvořit zcela z rostlinných surovin i bez lepku a získáte tak výživnou snídani plnou bílkovin, vlákniny a s pouze minimálním množstvím tuku. Pokud tedy držíte dietu nebo si hlídáte množství bílkovin ve stravě, tuhle rychlou dobrotu jistě oceníte. Dlouho se budete cítit sytí a budete mít spoustu energie i při namáhavé práci.

Pro sportovce doporučuji přidat odměrku oblíbeného proteinu bez příchuti (nebo s vanilkovou příchutí) a prošlehat spolu s tofu.

Ingredience (na 1 porci):

70 g tofu natural

30 – 35 g jemných ovesných vloček (popřípadě i bezlepkových)

2 lžíce rostlinného sirupu (ráda zde používám javorový)

125 ml mandlového (nebo jiného) mléka

Špetka mleté vanilky (pokud máte)

Ovoce a ořechy na ozdobu

Postup:

Tofu nalámejte a dejte do mixéru spolu s mlékem, sirupem a případně mletou vanilkou. Vše aspoň 30 vteřin šlehejte, aby vám vznikl krásně hladký krém, který nalijete do misky nebo skleničky s ovesnými vločkami.

Směs lžičkou dobře promíchejte a dejte přes noc do lednice. Ráno už stačí jen přidat kousek ovoce nebo ořechů a máte hotovo.

Autor: Kateřina Špačková

Uložit

Uložit

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »
Přejít nahoru