Rostlinný krém s mandlemi a bílou čokoládou

Tento krém připravíte velmi jednoduše jako čokoládový, o kterém jsme psaly dříve ZDE. Pokud by vám některé části postupu nebyly jasné, otevřete si odkaz výše, kde je vše popsáno detailně krok za krokem i pro úplné začátečníky, kteří se o sladký krém snaží poprvé.

Tento mandlový je stejně lahodný jako čokoládový – ne-li lepší. Je o poznání méně sladký a cukr v postupu můžete úplně vynechat a využít jen sladkost čokolády.

Připravit ho můžete jak ve veganské, tak v klasické verzi podle toho, jakou zakoupíte čokoládu. Vřele vám doporučuji zainvestovat peníze a někdy zakoupit ve zdravé výživě zcela rostlinnou bílou čokoládu, kde je mléko nahrazené obvykle rýžovým. Na chuti je to znát a oceníte ji i jako „nevegan“.

Ingredience:

Kokosový krém z jedné plechovky kokosového mléka (o objemu 400 ml)

100 g bílé čokolády

½ lžičky prášku Bourbon vanilky

Jemně strouhaná kůra z 1 BIO citronu

1 lžíce jemně mletého třtinového cukru (postup ZDE) – můžete vynechat

100 g jemně mletých mandlí nebo mandlového másla

Postup:

Plechovku kokosového mléka nechte přes noc ztuhnout v lednici. Po otevření vám nahoře zbude usazená krémová část, kterou lžičkou vyjměte a dejte do hrnce nebo mísy (ne plastové!), ve které budete později krém rozpouštět ve vodní lázni (postup na vodní lázeň najdete v článku o čokoládovém krému ZDE).

Do hrnce přidejte nalámanou nebo nakrájenou bílou čokoládu, vanilku, citronovou kůru, třtinový cukr a mleté mandle. Pokud chcete dosáhnout opravdu jemné krémovité konzistence, doporučuji vám použít hladce rozmixované mandlové máslo, které koupíte v prodejně se zdravou výživou nebo v některých supermarketech.

Hrnec dejte do vodní lázně a nechte vše rozpustit do jednolité hmoty.

Tu pak dejte do lednice a nechte asi dvě hodiny ztuhnout.

Tento krém není potřeba šlehat, používám ho v takovém stavu, v jakém ho později vytáhnu – pouze pokud je příliš ztuhlý ho nechám pár minut povolit při pokojové teplotě. Využít ho můžete k promazání cukroví, jako náplň do dortů nebo zdobení na sladké dezerty.

Pokud byste se na nás chtěli obrátit s jakýmikoliv poznatky nebo dotazy, kontaktovat nás můžete prostřednictvím mailové adresy maja@nacestepoznani.cz nebo na facebookových stránkách Vaření ze zdravé restaurace.

Autor: Kateřina Špačková

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »
Přejít nahoru