Cizrnové krekry s mákem

Ať už pořádáte party nebo rodinnou sešlost, vždy se hodí nějaké malé slané dobroty. Zkuste si tentokrát vyrobit zdravější verzi, která zachutná všem.

Ingredience (asi na 45 krekrů o průměru 4 – 5 cm):

80 g nevařené cizrny

35 g mletých chia semínek (nebo lněných semínek)

5 lžic olivového oleje

45 g jemně mletých mandlí

1 lžíce lahůdkového droždí

80 g rýžové mouky (použít můžete i pohankovou nebo bezlepkovou Schär)

1 lžička soli

Špetka pepře

3 lžíce nemletého máku

4 – 5 lžic rostlinného mléka nebo vody

Postup:

Cizrnu přes noc namočte a druhý den ji uvařte doměkka. Posléze ji rozmixujte s olejem a rostlinným mlékem na hladké pyré.

Ostatní ingredience dejte do mísy a přidejte rozmixovanou cizrnu. Vše rukama důkladně zpracujte na těsto, které bude kompaktní, ale možná trochu řidší, než jste zvyklí.

Těsto dobře podsypte moukou a rozválejte ho na plát o výšce asi ½ cm. Vykrajujte tvary, které si zvolíte, a pokud chcete, vidličkou do nich udělejte na ozdobu pár vpichů.

Dejte do předehřáté trouby a pečte asi 30 minut při 160 °C.

Autor: Katka Špačková

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »
Přejít nahoru