Můj BLOG

Píšu pro TY, co mi rozumí...

 

 Vyberte si co vás zajímá.

Podnikání, seberozvoj, cestování, vaření, zdraví, ale i o diagnóze Dystonie...

Vpravo pod nejnovějšími příspěvky jsou rubriky do kterých jsou články zařazeny.

 

5.9. 2017

Mangoldové závitky s pikantní hlívovou směsí

Tento způsob úpravy jídla u nás není příliš běžný, ale v jiných (hlavně jižních) kuchyních se s ním setkáte poměrně často. Již dříve jsme vám nabídly recept na kapustové závitky s garam masalou, které jste si velmi oblíbili, a tentokrát bychom vám rády nabídly inspiraci na podobnou dobrotu, tentokrát z mangoldu. Použít můžete opravdu kdejaký „lístek“ – mangold, kapustu, zelí, vinné listy. Připravíte...

2.9. 2017

Tofu puding – pětiminutová snídaně bez vaření

Taky máte rádi ovesnou kaši, vločky s jogurtem, pudingy a jiné sladké varianty zdravější snídaně? Je to perfektní způsob, jak na dopoledne doplnit energii – bohužel často poněkud pracný, pokud nechcete sáhnout po instantních výrobcích. Jestli tedy nejste časné ranní ptáče, nejspíš nemáte náladu hned po ránu stoupnout ke sporáku a dvacet minut tvořit obilnou kaši. Já taky ne. Proto si...

30.8. 2017

Drobenkový koláč s meruňkami, malinami a jahodovou marmeládou

Tento recept patří do party k těm rychlým, kde ovšem není časová nenáročnost vyzdvižená na úkor chuti. Špaldovou mouku tu míchám s ovesnými vločkami, které můžete použít jak klasické, tak bezlepkové – ty už běžně koupíte v obchodech se zdravou výživou. Jejich chuť je téměř totožná, bohužel si ale nejspíš připlatíte, což pokud držíte bezlepkovou dietu, je něco, s čím se...

27.8. 2017

Snadné citronové cookies (bez lepku, vegan)

Přiznám se, že v letních vedrech nepeču, pokud nemusím. Když už se mi taková situace přihodí a jsem nucená toho ďábla rozpálit (tedy troubu) a zvednout sotva přijatelných venkovních pětatřicet o další desítku, snažím se to provést co nejrychleji, abych se mohla co nejdříve zchladit v poledním slunci. Sladkokyselá kombinace citronové šťávy a rýžového sirupu je pro letní mlsání to pravé....

15.7. 2017

Slaná bábovka – sekaná bez lepku a živočišných surovin

Různé druhy sekaných jsou velmi oblíbeným, rychlým jídlem. Každý máme svůj osvědčený recept na podobný pokrm, který si běžně vezmeme do práce nebo si ho rádi vychutnáme doma, ale občas je potřeba připravit něco slavnostnějšího, kdy se obyčejná „flákota sekané“ prostě nehodí. A přitom stačí jen změnit servírování. Zkuste vyměnit plech nebo běžnou formu za tu bábovkovou, která...