Můj BLOG

Píšu pro TY, co mi rozumí...

 

 Vyberte si co vás zajímá.

Podnikání, seberozvoj, cestování, vaření, zdraví, ale i o diagnóze Dystonie...

Vpravo pod nejnovějšími příspěvky jsou rubriky do kterých jsou články zařazeny.

 

12.7. 2017

„Tvarohové“ tofu knedlíky s ovocem

Tento recept doporučuji vyzkoušet zvláště těm, kteří trpí alergiemi na laktózu nebo živočišné potraviny či pouze mléčné výrobky omezují. Ovocné knedlíky jsou bezvadné jídlo, kterým se zavděčíte téměř každému. V tomto těstě je mléčný tvaroh nahrazen tím sójovým, ale konzistence a způsob přípravy jsou téměř totožné jako u toho klasického. Vytvoříte tak jen tenký obal, který doplní zralé sezónní...

8.7. 2017

Ořechové muffiny – i ve variantě bez lepku

Když člověk začne experimentovat s veganským nebo bezlepkovým pečením (nebo nedej bože obojím zároveň), nejspíš dostane pocit, že už nikdy nebude moct jíst nic dobrého. Ty dříve nadýchané, křehké koláče, buchty a muffiny jsou najednou suché, drolivé, tvrdé nebo bez chuti (nebo opět vše zároveň) nebo jsou dobré jen první den a poté už se nedají jíst. Abyste...

5.7. 2017

Houbové kung pao

Tofu je skvělá surovina bezmasé kuchyně, která má mnoho způsobů využití, ale jíst ho dvakrát denně každý den je fádní nejen pro naše chutě, ale i organismus. Občas je skvělé odhodit všechny předpřipravené náhražky (jako tofu, seitan, robi apod.) a najít rovnocennou náhradu mezi základními rostlinnými surovinami. Když vytvářím recepty, kde se v originálu nachází jako důležitá složka...

2.7. 2017

Piškotový tunel s ovocem a kokosovým krémem – bez lepku a mléka, slazený sirupem

Oblečení není jedinou věcí, která podléhá módě – móda se týká i jídla. Pamatuju si na dobu mého dětství, kdy byste piškotový tunel našli snad na každém slavnostním stole. Korpus se nedělal jen z piškotu, ale i ze sušenek, uvnitř byl máslový krém z tvarohu nebo pomazánkového másla (mascarpone ještě nikdo běžně neznal) a úplně uprostřed proužek ovoce, ať už čerstvého nebo...

30.6. 2017

Cizrnový Tandoori popcorn

Pokud chcete připravit nějakou slanou dobrotu na setkání nebo oslavu, pusťte se do cizrny. Vážně. Zabere vám to pár minut přípravy a zbytek času se už stará sama o sebe v troubě. Nemusíte se bát, že by vás kamarádi poslali s touhle „až moc zdravou“ cizrnou do háje, protože „nejsou na dietě, králíci, hippie ani nic podobného“. Prostě postavte beze slov misku doprostřed...